Forumul Cultural Austriac se alătură proiectului Eforie Colorat cu documentarul "Cei visați" (r. Ruth Beckermann)

 

Filmul prezintă povestea de dragoste dramatică, extatică, dar și infinit de tristă dintre Ingeborg Bachmann și Paul Celan, ce începe în 1948, când ea are 22 de ani, iar el are 27 de ani. Finalul istoriei celor doi este reprezentat de sinuciderea lui Celan la Paris, în 1971.

Pentru Bachmann, el este iubirea vieții ei, chiar dacă nu va înceta niciodată să-l vadă ca pe un străin și chiar să se teamă uneori de el. El provine dintr-o familie evreiască din Cernăuţi, părinții lui fiind victime ale Holocaustului, în timp ce ea creşte într-un mediu național-socialist. În Carintia natală, Bachmann a avut prea puțin de-a face cu realitatea războiului și a persecuțiilor.

Iubirea și prietenia – dar și îndoielile și despărțirile – se întrepătrund în relația lor care va dura o viaţă și, într-un moment de îndoială, Bachmann întreabă: „Suntem doar cei visați?”. Cei doi poeți, Ingeborg Bachmann și Paul Celan, s-au cunoscut în Viena postbelică. Schimbul lor dramatic de scrisori este pretextul filmului documentar. Doi tineri actori se întâlnesc într-un studio de înregistrări pentru a citi aceste epistole. Tumultul emoțiilor, jocul proximităţii și distanței, al fascinației și fricii, îi captivează. Totodată, se bucură fiecare de compania celuilalt, se ceartă, fumează, discută despre tatuajele lor și despre muzica preferată.

Intrarea este gratuită.
Filmul începe de la ora 20:30. 
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UA_n9yIVHvk


Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.


Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale
Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie
Sponsor principal: Kaufland România
Partener media principal: Radio Guerrilla
Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.
Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.
Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.