O săptămână plină cu Eforie Colorat! 

 

Filme: 


16 august - Becoming Astrid (2018, r. Pernille Fischer Christensen, 123min, SE, DK)
17 august - Sune vs. Sune (2018, r. Jon Holmberg, 89 min, SE)
18 august - Operațiunea Monstrul (1976, r. Manole Marcus, 102 min, RO)
19 august - Caravana Cinematografică (2009, r. Titus Muntean, 100 min, RO, DE)
20 august - Povestea Iubirii (2017, Radu Mihăileanu, 134 min, FR, BE, CA, RO) 
21 august - Cei mai frumoși ani (2020, Nicolas Bedos, 115 min, FR, BE)
22 august - Despre oameni și melci (2012, Tudor Giurgiu, 93 min, RO)

În zilele de luni, marți și miercuri, intrarea la proiecțiile de film este gratuită. Pentru filmele din zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (copii) și se poate achiziționa de pe platforma Eventbook (http://bit.ly/Bilete-film-Eforie-Colorat) și de la casieria grădinii de vară. Proiecțiile de film încep la ora 20:30. 

 

Expoziție la E T A J on wheels - „Râsu Plânsu'”, de Benny Jackson. 

Detalii aici: https://bit.ly/Benny-Jackson. Expoziția poate fi vizitată zilnic, până pe 21 august, după ora 18:00.

 

Expoziția "Secrete”, din partea Ambasadei Suediei.

Aceasta este un studiu al celebrei Muralla Roja, situat în Calpe, Spania - rezultat al inspirației arhitectului Ricardo Bofill din tradiția mediteraneană a Casbah. Diverse tonuri de roșu, galben, albastru și violet creează efecte vizuale cu împrejurimile, precum peisajele, cerul și marea, dar și cu lumina diferită pe tot parcursul zilei.

Studiul este realizat de Jeanette Hägglund , o talentată artistă din Stockholm, Suedia, care realizează fotografii în domeniul modei, arhitecturii, publicității și portretelor. Când se concentrează pe arhitectură, realizează fotografii foarte subtile și elegante. Culorile sunt vibrante și totul este încadrat perfect. Cu un ochi perfect pentru unghiuri, nu este de mirare că fotografia arhitecturală realizată de Jeanette a atras atenția. Ea surprinde aspecte unice ale clădirilor, făcându-ne să ne gândim cu atenție la ceea ce vedem și să oferim clădirilor și proiectanților lor o atenție mai mare. Munca ei face ca estetică oarecum obișnuită și frecvent ignorată a clădirilor pe care le vedem cu toții în fiecare zi să devină mai interesantă, transformându-le în piese de artă. Jeanette Hägglund este mereu interesată să înțeleagă o clădire deconstruind-o și reconstruind-o. Încearcă întotdeauna să vadă ceva într-un mod nou, căutând detalii care duc la vizualizarea întregii clădiri într-o manieră unică. Ea realizează noi sensuri și moduri în care înțelegem arhitectura. 

 

În incinta grădinii puteți vedea două sculpturi realizate din materiale reciclate de către artiștii Radu Panait și Ovidiu Toader, ca urmare a performance-ului desfășurat în cadrul proiectului „Eforie Colorat - intervenție culturală”. 

 

????️Colț de experiență VR
????Bibliotecă pop-up
 

În afara proiecțiilor de film cu bilet, participarea la evenimentele organizate în Grădina de vară Cinemascop este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

 

Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale

Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie

Sponsor principal: Kaufland România

Partener media principal: Radio Guerrilla

Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.

Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.

Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.