Sâmbătă, începând cu ora 12, la sala de sport a Liceului Carmen Sylva ne întâlnim cu patru artiști contemporani români alături de care vom realiza patru ateliere creative

 

 

Amprentare (Emil Cristian Ghiță, artist)

"Fiecare participant devine un artist iar fiecare amprentă devine o mică operă de artă. Atelierul de amprentare este o experiență unică și împreună vom învăta cum să capturăm detalii esențiale, fie că vorbim despre propriile mâini, ale unui persoane dragi sau despre obiecte la care ținem."

Olărit (Ana Maria Stroie, artist)

"Atelierul pe care l-am pregătit este unul potrivit tuturor și veți învăța să modelați diverse forme, lucrând cu lutul și roata olarului. Tot ce e necesar să faceți e să veniți curioși, cu voie bună iar de restul ne ocupăm noi, căci poveștile și sfaturile legate de tot ce înseamnă ceramică așteaptă să fie împărtășite"

 
Terrarium (Elena Vranciu, Art-terapeut si psihopedagog)

"Vă invit într-o călătorie captivantă în universul plantelor și al creativității. Aici, veți descoperi arta de a construi mici grădini cu povești magice în interiorul unor boluri de sticlă, unde natura prinde viață într-un mod spectaculos. În cadrul atelierului nostru, veți învăța secretele și tehnicile necesare pentru a crea propriul vostru paradis verde. Veți alege plantele potrivite, veți aranja stratul de drenaj și veți adăuga decoruri pentru a vă personaliza terrariul într-un mod unic. Vă veți bucura de o experiență hands-on, unde fiecare gest devine o formă de artă și fiecare plantă plasată este o poveste în sine."

 
Autoetnografie (Iuliana Dumitru, artist)

"Atunci când apelăm la autoetnografie sau când scriem despre sine, ne bazăm pe memorie și retrospecție pentru a reflecta la experiențele trecute, povestim, ne uităm la imagini, examinăm texte, jurnale sau înregistrări. Toate acestea au ca scop producerea de rezultate/cercetări/proiecte care să cuprindă vocea naratorului. În cadrul Atelierului de autoentografie vom învăța să spunem propria poveste plecând de la mâncarea noastră preferată. Vom învăța să facem un arbore genealogic care ne va ajuta să ne plasăm în mijlocul familie extinse. Vom avea nevoie de foi, creioane colorate, lipici, foarfece și de un telefon care să ne ajute cu căutările online despre ingrediente, mâncăruri, locuri și alte trăznăi. În funcție de vârsta și numărul participanților, începem arborele genealogic împreună și îl continuăm acasă cu informații din familie. "

 

*toți participanții vor primi un cadou din partea organizatorilor