Vineri 22 septembrie 2023, începând cu ora 16:30 va alea loc pe plaja din Eforie Sud un performance ecologic de igienizare a plajei din Eforie Sud, coordonat de artistul Emil Cristian Ghiță.

Acesta va construi o instalație care va fi umplută cu deșeurile pe care participanții le vor colecta. Instalația crește în volum de la an la an cu scopul de a semnala cantitatea de deșeuri prezentă în proximitatea mării sau a lacurilor. 

Totodată, cantitățile enorme de deșeuri colectate de-a lungul acestui traseu se constituie într-o arhivă reprezentativă a fenomenelor sociale și economice cu consecințe importante asupra ecosistemului cultural și de mediu al Mării Negre și al litoralului acesteia.

Din păcate la finalul sezonului estival plajele și falezele rămân pline cu gunoaie lasate în urmă fie de turiști fie de agenți economici iresponsabili iar curățarea acestora este esențială pentru protejarea vieții marine, a mediului înconjurător și a economiei locale. Este o responsabilitate pe care o avem în primul rând  față de natură. Prin acțiuni concrete și campanii de educare putem contribui la menținerea plajelor curate și la conservarea naturii.

Organizator: Forumul Artelor Vizuale 

Parteneri: DP World Constanța, Primăria Eforie, Iridex

Evenimentul face parte din programul Arhivele Litoralului

 

 

 

ARHIVELE LITORALULUI

Proiect dezvoltat de Asociația Forumul Artelor Vizuale (FAV), în parteneriat cu Primăria Eforie, Centrul Ceh, Institutul Național al Patrimoniului, Ambasada Suediei la București, Centrul Cultural "Teodor Burada" Constanța, DP World Constanța, Muzeul Național al Țăranului Român, Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, Universitatea de Arte și Design Cluj Napoca, RADEF România Film, Agenția Națională de Presă AGERPRES și Asociația Aici a Stat

 

Cofinanțat de

AFCN


Parteneri media: 

AgerpresMarket WatchPropargartaVice.comAARCSpotmediaIQ ADSSMARKMagazin IstoricRevista ZeppelinRevista SamizdatUZPRRevista ArtaRadio Romania CulturalModernism.roZile și NopțiDaily MagazineZiarul MetropolisMovieNewsRadio ConstanțaFeederDigitizArtestiri.ongMunteanu,  E T A J  MagazineIgloo media

 

 

 

 

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării”