LUNI, 19 DECEMBRIE 2022, DE LA ORA 19:00 VĂ INVITĂM LA CAV MULTIMEDIA PENTRU ARHIVELE LITORALULUI

PREZENTARE ȘI OPEN CALL ADRESAT STUDENȚILOR UNIVERSITĂȚII

 

Colaborare a unui grup interdisciplinar de artiști, teoreticieni și antropologi, ARHIVELE LITORALULUI este un proiect care pornește de la arhive de imagini, înregistrări audio și obiecte pentru a cartografia dezvoltarea zonei litoralului românesc de la finele secolului al XIX-lea până în prezent prin digitizarea mai multor colecții ale unor persoane individuale, grupuri și organizații și accesibilizarea acestora online, organizarea de ateliere, seminarii și expoziții și furnizarea unei politici de bune practici destinată deținătorilor de arhive încă neexploatate. 

Inițiativa abordează practica artistică în sensul producerii de narative alternative ale istoriei oficiale iar artistul și teoreticianul vizual ca arhivist capabil a interacționa cu documente, fotografii, artefacte recuperate din arhive personale, vernaculare, instituționale. 

 

În acest sens, prezentarea din data de 19 decembrie are rolul de a oferi tinerilor artiști informațiile necesare pentru a putea pregăti și trimite propuneri de proiecte în cadrul apelului care va fi deschis la începutul lunii ianuarie 2023. Prezentarea va fi susținută de Raluca Oancea, curator și lector la Universitatea Națională de Arte din București și Emil Ghiță, artist și manager al Asociației FAV și al proiectului Eforie Colorat.


 

Proiect dezvoltat de Asociația Forumul Artelor Vizuale (FAV), în parteneriat cu Primăria Eforie, Centrul Ceh, Institutul Național al Patrimoniului, Ambasada Suediei la București, Centrul Cultural "Teodor Burada" Constanța, Constanța South Container Terminal SRL, Muzeul Național al Țăranului Român, Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca, Universitatea Națională de Arte George Enescu din Iași, RADEF România Film, Agenția Națională de Presă AGERPRES și Asociația Aici a Stat. 

 

Cofinanțat de AFCN. 

*Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării”. Parteneri media: Agerpres, Market Watch, Propargarta, Vice.com, AARC, Spotmedia, IQ ADS, SMARK, Magazin Istoric, Revista Zeppelin, Revista Samizdat, UZPR, Revista Arta, Radio Romania Cultural, Modernism.ro, Zile și Nopți, Daily Magazine, Ziarul Metropolis, MovieNews, Metropola Constanța, CT 100, Radio Constanța, Feeder, DigitizArte, stiri.ong, Munteanu, E T A J Magazine, Igloo