???????? ???? 2 si 3 septembrie: CALENDARUL DESCOPERIRILOR LINGVISTICE, eveniment organizat de Comisia Europeană în România. 

 

Pentru că în fiecare toamnă sărbătorim multilingvismul când se apropie Ziua Europeană a Limbilor, pe 2 și 3 septembrie 2022, elevii mai mici sau mai mari sunt invitați la Grădina de vară Cinemascop, între orele 18-20, la o serie de ateliere interactive și distractive menite să le stârnească interesul și curiozitatea față de culturile și limbile altor țări.

⛈UPDATE DE VREME CAPRICIOASĂ ☔️
Vom începe ziua a doua a atelierelor creative, cu o oră mai devreme, adică la ora 17:00.

 

„Calendarul descoperirilor lingvistice” include discuții despre meserii de ieri și de azi, menite să îi învețe pe copii denumiri de meserii în diferite limbi europene, activități prin care vor explora și descoperi materiale care pot fi reciclate (pietre, scoici, crenguțe), vor învăța cum se poate personaliza un obiect, vor bricola suveniruri cu steagul țării preferate, citind sau povestind despre obiceiuri și civilizații din diferite țări, pentru a-și îmbogăți cunoștințele de cultură generală, dar și pentru a asimila noțiuni noi de vocabular și expresii în diferite limbi europene, precum și alte surprize.

 

Activități: 
1. CALENDARUL DESCOPERIRILOR
Calendarul descoperirilor – copiii vor face un calendar cu descoperiri si inventii care au schimbat lumea si care provin din diferite tari ale UE.
tema respectiva

“Stiati ca?”
• Curiozitati din lumea inconjuratoare
• Meseriasii – meserii de ieri si de azi – denumiri de meserii in diferite limbi europene

 

2. Clubul European de vacanta:

Prezentam destinatii de vacanta impresionante, descoperim culturi si civilizatii din cele mai diverse locuri ale lumii, realizam suveniruri sugestive.
Povestim si citim despre obiceiuri si civilizatii din diferite colturii ale lumii, pentru a ne imbogati cunostintele de cultura generala, dar si pentru a asimila notiuni noi de vocabular si expresii in diferite limbi europene.

Copiii vor explora si descoperi materiale care pot fi reciclate (pietre, scoici, crengute) si transfromate in suveniruri. Acestea vor fi pictate prin tehnica MARBLING .
Vor face «un altfel de steag » al tarii preferate, pictand in culorile steagului obiectul care va fi transformat in suvenir.

 

3. Art Studio
“Vino si personalizeaza-ti tricoul/ sacosa, picteaza-l/-o cu steagul tarii preferate!”.

Este atelierul de arte combinate, prin care dezvoltam creativitatea, incurajam exprimarea artistica libera, ne bucuram de culori, transformam materiale in obiecte decorative, realizam obiecte de vestimentatie, personalizam obiectele tale preferate.

Copiii vor desena pe palma steagul tarii despre care are cunostinta si l-a impresionat cu ceva si se va transfera pe panza (tricou/ saculet) .

Palma simbolizeaza unicitatea si faptul ca nu conteaza etnia/ nationalitatea copilului.

 

4. PHOTO CORNER:

Copiii isi vor putea pastra zambetele in fotografii haioase, care vor avea mesaje amuzante in diferite limbi ale lumii.
Copiii isi vor confectiona singuri figurine/ vor personaliza figurinele achizitionate/ accesorii pentru photo booth reprezentative tarii preferate sau culturii preferate. Se vor face fotografii – la finalul fiecarei zile

????️Intrarea este liberă