Iată că a trecut o lună de Eforie Colorat!
A patra săptămână a proiectului vine cu filme cehe, expoziții, un concert și multe altele. 

 

Filme: 


5 iulie - Sătucul meu drag (1965, r. Jiří Menzel, 98 min, CZ)
6 iulie - Un profesor de țară (2008, r. Bohdan Sláma, 117 min, CZ, FR, DE) + Concert de blues cu MSR Trio, de la ora 20:00
7 iulie - Moromeții (1987, r. Stere Gulea, 142 min, RO)
8 iulie - Matthias & Maxime (2019, r. Xavier Dolan, 119 min, CA) 
9 iulie - România neîmblânzită (2018, r. Tom Barton-Humphreys, 134 min, RO, UK)
10 iulie - Moromeții 2 (2018, Stere Gulea, 110 min, RO)
11 iulie - Maria, Regina României (2019, r. Alexis Cahill, 110 min, RO)

 

În zilele de luni, marți și miercuri, intrarea la proiecțiile de film este gratuită. Pentru filmele din zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (copii) și se poate achiziționa de pe platforma Eventbook (http://bit.ly/Bilete-film-Eforie-Colorat) și de la casieria grădinii de vară. Proiecțiile de film încep la ora 21:20. ????

 

Expoziția „Eroinele”, din partea Centrului Ceh București

Libertatea, egalitatea și democrația sunt printre cele mai puternice valori ale lumii contemporane. Însă lucrurile nu au stat întotdeauna așa și, din păcate, istoria ne demonstrează că, timp de sute de ani, omenirea a reprimat potențialul intelectual a jumătate din populație prin constrângerea femeilor. Expoziția Eroinele este o celebrare a curajului, dedicării și perseverenței tuturor femeilor care au sfidat cu îndrăzneală normele sociale ale vremurilor lor. Aceasta reunește portrete ilustrate ale unor figuri marcante ale Cehiei și României, însoțite de scurte povești ale vieților lor impresionante. 

 

Expoziție la E T A J on wheels - „Bună ziua, cred că nu m-ați înțeles”, de Raluca Ilaria Demetrescu.

Detalii aici: https://bit.ly/expoziție-ETAJ. Expoziția va putea fi vizitată zilnic, de pe 2 iulie, până pe 14 iulie.
 

 

???? Teatru VR
???? Bibliotecă pop-up
????️ Face painting cu Iulia (http://bit.ly/Face-painting-Iulia). Serviciul este pe bază de donație.
???? Food & Drinks

 

 

În afara proiecțiilor de film cu bilet, participarea la evenimentele organizate în Grădina de vară Cinemascop este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

 

Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale

Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie

Sponsor principal: Kaufland România

Partener media principal: Radio Guerrilla

Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.

Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.

Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.