Centrul Cultural Turc Yunus Emre se află la Eforie Colorat în perioada 12.07 - 18.07.2021
Serile la Grădina de vară Cinemascop continuă! Ia să vedem ce ne pregătește săptămâna 12-18 iulie. 
 
Filme: 


12 iulie - Ai crai, ai grai (2015, r. Kıvanç Baruönü, 108 min, TR)
13 iulie - Tovarășul meu de drum (2017, r. Bedran Güzel, 115 min, TR)
14 iulie - Doar cu buletinul la Paris (2015, r. Șerban Marinescu, 98 min, RO)
15 iulie - Balanța (1992, r. Lucian Pintilie, 105 min, RO) 
16 iulie - Paterson (2016, r. Jim Jarmusch, 113 min, SUA)
17 iulie - Anii de sâmbătă seara (2017, Dragoș Buliga, 43 min, RO) / Spectacol de teatru de Trupa C.E.V.A., de la ora 19:45 (detalii aici: https://bit.ly/hei-tu-vecine)
18 iulie - Proiectul Florida (2017, r. Sean Baker, 115 min, SUA)

În zilele de luni, marți, miercuri și sâmbătă, intrarea la proiecțiile de film este gratuită. Pentru filmele din zilele de joi, vineri și duminică, biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (copii) și se poate achiziționa de pe platforma Eventbook (http://bit.ly/Bilete-film-Eforie-Colorat) și de la casieria grădinii de vară. Proiecțiile de film încep la ora 21:20. ????

 

Expoziția Foto-Documentară Göbeklitepe, din partea Centrului Cultural Turc Yunus Emre

Göbeklitepe este rezultatul unei mari organizări și imaginații și poate fi considerat punctul zero al istoriei, fiind unul dintre cele mai vechi monumente și primul de această dimensiune. Pentru o epocă în care oamenii trăiau ca vânători-culegători, construcția unor sanctuare care impuneau o arhitectura avansată stârnește astăzi o uimire generală. Reflectând lumea spirituală a oamenilor preistorici, îmbogățită cu figuri animiste, sanctuarele fac din Göbeklitepe una dintre cele mai importante descoperiri din istoria arheologiei. Vechi de 12000 de ani, este impresionant și prin faptul că a fost construit înainte de Stonehenge și de piramidele egiptene
 

Centrul Cultural Turc Yunus Emre aduce faimoasa baclava și produse handmade (detalii aici: https://bit.ly/Handmade-Yunus-Emre) în Grădina de vară Cinemascop! 

Expoziție la E T A J on wheels - „Bună ziua, cred că nu m-ați înțeles” //  Raluca Ilaria Demetrescu. 

Expoziția va putea fi vizitatată zilnic, până pe 15 iulie.

 

Expoziție la E T A J on wheels FATUM // I made this reality // Radu Panait 

Expoziția va putea fi vizitată zilnic, de pe 16 iulie, până pe 6 august.
 

 

Hei, tu, vecine! | ceva spectacol de teatru muzical în aer liber

De-a lungul discuțiilor noastre cu propoziții lungi despre trecut, prezent și viitor, am pus la cale un... Spectacol din viitor în care ne zicem oful, dar nu plângând și suspinând, ci mai mult bucurându-ne. E ceva cu #hiphipura. Și atenție! Asta nu e doar despre adolescenți, e despre toți cei care își pun întrebări.

Spectacol organizat de Centrul educațional de arte performative CEVA și realizat de adolescenți. 

 

????️Colț de experiență VR
????Bibliotecă pop-up
????️ Face painting cu Iulia (http://bit.ly/Face-painting-Iulia). Serviciul este pe bază de donație.

 

În afara proiecțiilor de film cu bilet, participarea la evenimentele organizate în Grădina de vară Cinemascop este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei.

 

Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale

Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie

Sponsor principal: Kaufland România

Partener media principal: Radio Guerrilla

Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.

Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.

Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.