Festivalul Cinemascop ajunge la ediția a cincea!

O nouă săptămână plină dă startul lunii august, în grădina de vară din Eforie Sud. Aceasta se deschide zilnic la ora 18:00, participarea este gratuită, iar programul festivalului, mai jos:
 

Filme

 1.08 / 21:00
Șarlatanul (r. Agnieszka Holland, Polonia, Cehia, Irlanda, Slovacia, 2020, 118 min)
 2.08 / 21:00
Berliner (r. Marian Crișan, România, 2020, 93 min)
 3.08 / 21:00
Băiatul trebuie să iasă la aer (r. Caroline Link, Germania, 2018, 100 min)
 4.08 / 21:00
Toată lumea pe punte (r. Guillaume Brac, Franța, 2020, 95 min)
 5.08 / 21:00
Fortăreața (r. Yurii Kovaliov, Ucraina, 2017, 111 min) 
 6.08 / 21:00
Britt-Marie a fost aici (r. Tuva Novotny, Suedia, 2019, 97 min) 
 7.08 / 21:00
Havel (r. Slávek Horák, Cehia, 2020, 104 min)

 

1-7 august / 18:00 - 20:00
???? Ateliere creative pentru copii! Cei mici se vor distra învățând să picteze, să deseneze și să realizeze colaje. Ustensilele artistice sunt puse la dispoziție de Koh-i-Noor.

 

6.08 / 19:30

???? Spectacol de teatru comunitar: „Ia mai zi ceva!”, organizat de Centrul Educațional de Arte Performative CEVA. 

 

Expoziții

 E T A J on Wheels 
Satelitul galeriei bucureștene E T A J artist-run Space se mută, în perioada verii, la Eforie Colorat, unde va găzdui expoziția „Frenzyforia”, realizată de artiștii: Mircea Modreanu, Lucian Sandu Milea și Ana Cristina Toma.

 Expoziția Sustain Able Voices 
Aceasta cuprinde lucrări care arată forța designului și capacitatea acestuia de a induce schimbare, lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form). Nu toate provocările zilelor noastre pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluții durabile, atât pentru mediu, cât și pentru societate. Expoziția este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA și poate fi văzută în grădina de vară cu sprijinul Ambasadei Suediei în România. 

 Expoziția Polska Architecture 
Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziției o cunoaștere mai bună a polonezilor de astăzi. Expoziția este oferită de către Institutul Polonez. 

 

În grădina de vară mai găsiți: 
????Bibliotecă pop-up
✂️Zonă de ateliere
????Playground
????Bar

 

Organizatori: Centrul Ceh București, EUNIC Romania

Co-organizatori: Asociația Forumul Artelor Vizuale, Eforie Colorat, Primăria Orașului Eforie, RADEF RomâniaFilm

Văzut de Radio Guerrilla

Parteneri și colaboratori: Skoda, Koh-i-Noor, Comisia Europeană în România, Ambasada Republicii Cehe, Goethe-Institut București, Institutul Polonez, Institutul Francez, Ambasada Suediei în România, Institutul Cultural Roman, Centrul Educațional de Arte Performative CEVA, Film UA Group, Pattern Media, E T A J on wheels, Edmond si Cosmos, Mirage MedSpa hotel, Hotel Anca, Hotel Mercur, Hotel MareMar, Hotel Fortuna, Hotel Jiul, Hotel Atlantis, Hotel Splendid, Complex Fortuna

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio Constanţa, Radio România Cultural, Radio Vacanța, AGERPRES, Revista Zeppelin, Liternet, Filme-Carti, Movie News, Igloo, Cuget Liber, Ziarul Metropolis, AaRC, Eforie Online