Sărbătorim Eforie Colorat!

În urmă cu trei ani, grădina de vară din Eforie Sud a prins iar viață și a fost redeschisă publicului în prima săptămână a lunii august, pentru festivalul Cinemascop. Patru ani mai târziu, grădina revine la scopul inițial, anume de a funcționa pe toată perioada sezonului estival. Și nu doar pentru proiecții de film, dar și pentru expoziții, ateliere și alte activități educative și culturale. 

Grădina de vară Cinemascop este deschisă de pe 14 iunie până pe 12 septembrie 2021, iar pe 3 iulie, Centrul Ceh, împreună cu Asociația Forumul Artelor Vizuale, organizatorul proiectului Eforie Colorat, vă invită la celebrarea acestei reușite. 

În sâmbăta de 3 iulie veți putea viziona filmul românesc „ Filantropica” (r. Nae Caranfil, 2002) , de la ora 21:30, iar înainte, de la 19:00, se va auzi muzica lui Daniel Deplin și a celor de la New Structures.

Vă așteaptă nu una, ci trei expoziții. Pe pereții grădinii vor fi prezentate două expoziții despre femei remarcabile care au schimbat lumea, una din partea Institutului Polonez, iar cealaltă realizată de Centrul Ceh București.

Arta contemporană nu lipsește nici ea, deoarece pe toată perioada verii, white cube-ul de la E T A J on wheels este plasat în incinta grădinii și prezintă artiști români, iar expoziția „Bună ziua, cred ca nu m-ați înteles" a artistei Raluca Ilaria Demetrescu va fi deschisă la momentul galei . Să nu uitați de colțul VR special amenajat de Loop Virtual Reality Solutions, unde veți experimenta teatrul într-o formă nouă și neașteptată; asta înainte sau după ce răsfoiți o carte din biblioteca pop-up de la Educab și Educab România.

Intrarea este liberă. 

Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. 

 

 

Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale

Co-organizatori: Centrul Ceh, Radef Romania Film, Primăria Eforie

Sponsor principal: Kaufland România

Partener media principal: Radio Guerrilla

Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.

Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.

Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.