KineDok este un program de distribuție alternativă pentru filmul documentar ce se desfășoară în 6 țări din Europa Centrală și de Est. Anul acesta suntem tare bucuroși să-i avem alături de noi la Eforie Colorat.

???? Prima proiecție va avea loc miercuri, de la ora 21:30, iar înainte de aceasta Andreea Bratosin, reprezentantă KineDok România și One World Romania, va fi alături de noi pentru o discuție introductivă.

 

 

"Totul se termină cu bine"
(All Ends Well) Republica Cehă, 2022, 79 minute 

Regie: Miroslav Janek
Imagine: Miroslav Janek
Producător: Jan Macola
Producție: Mimesis Film
Scenariu: Tereza Brdečková
Sound design: Vladimír Chrastil

Sinopsis
???? Regină sau albină-mamă, trântori și muncitori. Hărnicie, cooperare și altruism, toate în numele unei comunități funcționale care nu lasă loc de egocentrism. „Totul se termină cu bine” este un eseu poetic ce descrie fascinanta lume a stupilor, ale căror structuri sunt un exemplu pentru societatea umană. Prin observarea insectelor și conversații cu apicultorii, precum și din referințe la opera lui Radomil Hradil, „Albinele și lumea lor”, descoperim că albina, cea mai importantă creatură de pe Pământ, a devenit o specie pe cale de dispariție, din cauza lăcomiei și egoismului omenirii. Este clar, totuși, că totul va fi bine pentru Pământ, cu sau fără umanitate…

 

???? Trailer
https://www.youtube.com/watch?v=wWTpjNQ7Dv4

????Premii și festivaluri
Ji.hlava International Documentary Film Festival 2022

????Biografie regizor
Miroslav Janek (născut în 1954) a emigrat în Germania în 1979 și a locuit în Minneapolis, SUA, unde a lucrat ca monteur și operator. În 1988, legendarul cineast ceh de avangardă Alexander Hammid i-a făcut cunoștință cu regizorul Godfrey Reggio, cu care a colaborat ca editor la celebra trilogie Quatsi și la scurtmetrajul Anima Mundi. De la întoarcerea sa în Cehia, în 1995, a realizat zeci de filme documentare. Din 1998 este lector la departamentul de film documentar al FAMU. În 2007, a finalizat filmul Citizen Havel, folosind materiale filmate de regretatul regizor Pavel Koutecký. Soția sa, Tonička Janková, colaborează adesea cu el în calitate de monteur al filmelor sale.