Deschidem porțile grădinii începând cu ora 18:00

Iată ce se întâmplă în prima săptămână


 

Filme:

4 iulie selecție Short Film Breaks  TU, ĂLA CU MUSTAŢĂ! (regia Răzvan Oprescu, Romania, 2021)

                                                         NADA S.A. (regia Caye Casas, Albert Pintó, Spania, 2014)

                                                         JAFUL (regia Dan Radu Mihai, Romania, 2011)

                                                         LAYMUN (regia Catherine Prowse and Hannah Quinn, UK, 2019)

                                                         ARTUN (regia Gudmundur Arnar Guðmundsson, Islanda, 2014)

                                                         DRACUVAN (regia Joseph Orr, Irlanda, 2021)

                                                         FIRST STRIKE (regia Peter Kerek, Romania, 2020)

5 iulie selecție Short Film Breaks  GOOD LUCK MARC (regia Ronen Eldar, UK, 2017)

                                                        THE STORY OF 90 COINS (regia Michael Wong, Gao Xiaofei, China, 2015)

                                                        NO MANS LAND (regia Marius Olteanu, Romania, 2020)

                                                        THANK YOU FOR YOUR TEETH! (regia Horia Cucuta, George ve Gänæaard, 2020)

                                                        HIGH STAKES AND HOTDOGS (regia Jonas Robstad Nielsen, Magnus Axelsen, Danemarca, 2021) 

                                                       THE FOREST RANGER (regia Norbert Fodor, Romania, 2018)

 

6 iulie - Caravana filmului românesc: Octav (regia Serge Ioan Celebidachi, Romania, 2017)

7 iulie - Film pentru copii: Sonic the Hedgehog / Sonic Ariciul ( regia Jeff Fowler, USA, 2020)

8 iulie - Documentar National Geographic: One Strange Rock: Gasp / O planetă stranie: Respiră (regia Graham Booth, Christopher Riley, Nat Sharman, USA, 2018)

9 iulie - Documentar: My Octopus Teacher / Întelepciunea Caracatiței (regia James Reed, Pippa Ehrlich, USA, 2020)

10 iulie - Comedie: Made in Italy / Casa din Toscana (regia James D’Arcy, USA, 2020)

Intrarea este liberă

 

Concert:

Alexandra & Rosta Acoustic Night @Eforie Colorat
Rosta Man se întoarce la Eforie Colorat, de această dată alături de Alexandra Focșa!
Vă așteptăm de la ora 20:00, la un concert acustic în aer liber.

 

Alexandra Focșa - Voce
Are 24 de ani și este înconjurată de muzică din copilărie. A urmat cursurile școlii de canto "Soul Music Art" alături de prof. Dragoș Gheorghiu, iar pasiunea pentru muzică a condus-o în adolescență către festivalurile de muzică ușoară din țară precum "Festivalul Iulian Andreescu", "Festivalul Florentin Delmar", "Festivalul George Grigoriu" ș.a. Deși a cochetat cu mai multe genuri muzicale, în prezent are o afinitate pentru blues și pop-rock
 
Rostaman - chitară
Fost sportiv profesionist, Rosta este în prezent muzician cu normă întreagă și foarte cunoscut pe scena locală a Bucureștiului. Colaborează cu numeroși interpreți și vocaliști, abordând genuri muzicale diverse. Este pasionat de chitara acustică, muzicuță și bluesul clasic.

Intrarea este liberă și dacă doriți să susțineți artiștii prezenți, vă încurajăm să realizați o donație la finalul concertului.

 

 

 

Expoziție E T A J on wheels 

Satelitul galeriei bucureștene E T A J artist-run Space se mută, în perioada verii, la Eforie Colorat, unde va găzdui expoziția “Frenzyforia”, realizată de artiștii: Mircea Modreanu, Lucian Sandu Milea și Ana Cristina Toma.
 

 

Expoziția “Sustain Able Voices”, din partea Ambasadei Suediei din  București

Acesta cuprinde lucrări care arată forța designului și capacitatea acestuia de a induce schimbare, lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form).Multe dintre lucrările din expoziție rezolvă provocări practice din viața noastră de zi cu zi, în timp ce altele sunt dedicate artei și modei. Însă în ultimii ani mediul și clima au constituit principala preocupare a designerilor. Ceea ce au în comun toate proiectele selectate sunt curajul, deschiderea și dorința de a experimenta. Nu toate pro- vocările pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluții durabile, atât pentru mediu, cât și pentru societate. Expoziția "Sustain Able Voices" este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA și este disponibilă la nivel internațional în colaborare cu Institutul Suedez.
 

 

EXPOZIȚIE POLSKA ARCHITECTURE, din partea Institutului Polonez București

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziției o cunoaștere mai bună a polonezilor de astăzi.

Fiecare dintre obiectele prezentate reprezintă un capitol separat în istoria arhitecturii moderne din Polonia. Astfel, parcurgând expoziția, poți vedea interiorul Centrului European pentru Solidaritate din Gdańsk, dedicat legendarei mișcări sociale „Solidaritatea”, ale cărei acțiuni au determinat căderea comunismului în Polonia și Europa de Est. Centrul a primit anul acesta Premiul Muzeului acordat de Consiliul Europei. Vizitatorii vor acorda atenție cu siguranță și construcției atipice a Filarmonicii „Mieczysław Karłowicz” din Szczecin, una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase săli de concerte din Europa, care în 2015 a primit prestigiosul Premiu Mies van der Rohe al Uniunii Europene. Teatrul Shakespeare din Gdańsk, cu interiorul său unic, sau Stadionul în formă de chihlimbar vor rămâne și ele în memoria publicului bucureștean. La fel se va întâmpla și cu celelalte clădiri dintre cele 20 prezentate în cadrul expoziției.

O anexă literară a expoziției este povestirea arhitecturală a tinerei scriitoare poloneze Sylwia Chutnik, care spune că „arhitectura înseamnă emoție”. Noi sperăm că emoția nu va lipsi vizitatorilor expoziției!
Expoziția „Polska. Arhitectura” a fost realizată în cadrul unei colaborări între Ministerul polonez al Afacerilor Externe și revista lunară „Architektura – Murator”, iar curator este Ewa Porębska, redactor-șef al revistei amintite. 

 

În incinta grădinii vă așteaptă:

Bibliotecă pop-up   
Zonă de ateliere
Playground
Bar
 

 

Organizat de: Asociația Forumul Artelor Vizuale
Susținut de: Primăria Orașului Eforie, Centrul Ceh București, RADEF România Film, Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Olandei în România, Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța, Institutul Polonez, EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Short Film Breaks, Educab România, E T A J on Wheels, Animest, Asociația CineCultura, Caravana Filmului Românesc, Asociația D3M
 
Sponsor principal: Kaufland
Sponsori: Policolor, Stinghe & Popovici Architecture, Diesel Mecanica, Karma Audio, Pattern Media, Buzz Events, Casa cu Smochin
Partener media principal: RADIO GUERRILLA