IATĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN A șasea SĂPTĂMÂNĂ LA EFORIE COLORAT

DESCHIDEM PORȚILE GRĂDINII ÎNCEPÂND CU ORA 19:00

 

FILME:

9 august : Scurtmetraje Short Film Breaks
10 august : Album vizual Beyoncé: Black is King (Regia: Emmanuel Adjei, Ibra Ake, Blitz Bazawule 2020)
11 august Film pentru copii: Coco ( regia Lee Unkrich, Adrian Molina, 20170
12 august ????????Ambasada Spaniei????????: Un cuento chino / O poveste chinezească (regia: Sebastián Borensztein, 2011) 
13 august  ????????Ambasada Spaniei???????? : Felices 140 / 140 fericiți! (Gracia Querejeta, 2015) 
14 august : Film biografic: Bohemian Rhapsody (regia Bryan Singer, 2018)

Intrarea este liberă

 

CONCERT LIVE: Serenata Española // Duo Kitharsis @Eforie Colorat

Vă așteptăm, vineri, 12 august, de la ora 20:30, la concertul de chitară clasică susținut de “Duo Kitharsis” ce vor avea în repertoriu piese clasice
spaniole.

Duo Kitharsis - Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan - a luat ființă la București, în anul 2009.După absolvirea cu succes a Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică Bucureşti, la clasa de chitară a Lect. Univ. Dr. Cătălin Ștefănescu-Pătraşcu, Duo Kitharsis îşi continuă studiile de Master în duo de chitare la Staatliche Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Stuttgart, Germania, avându-i ca profesori pe Duo Kaltchev - Ivo şi Sofia Kaltchev. Începând cu anul 2013, Duo Kitharsis studiază la Conservatoire de Strasbourg, la clasa unuia dintre cele mai celebre duo-uri de chitară din lume, Duo Melis - Alexis Muzurakis şi Susana Prieto. În iunie 2016, cei doi termină studiile de Master, fiind absolvenți ai Academiei de Muzica HEAR - Universitatea din Strasbourg, Franța.
Cei doi chitariști au cântat în premieră națională "Concertul pentru două chitare și orchestră" de Mario Castelnuovo Tedesco, cu Orchestra Națională Radio București, Filarmonica Teatrului "Oleg Danovsky" din Constanța, precum și alături de Filarmonica din Zielona Gora, Polonia, cu sprijinul Institutului Cultural Roman.

Intrarea este liberă

 

"AGGRESSION/OFF: PUBLIC, PRIVAT, NATURAL"


Proiect co-finanțat de AFCN, “aggresiON/OFF” deschide spații pentru discuții, urmărind eliberarea din captivitatea marilor aglomerări urbane, calmul în era vitezei sau umanul în decada expansiunii tehnologice. Noi repere ale unei lumi aflate în continuă și accelerată transformare ne obligă la reflecție critică. 
Vineri și sâmbată vă invităm la un atelier creativ de MUD GRAFFITI coordonat de artistul David Tăicuțu.

EXPOZIȚIE E T A J ON WHEELS 

Satelitul galeriei bucureștene E T A J artist-run Space se mută, în perioada verii, la Eforie Colorat, unde va găzdui expoziția “Frenzyforia”, realizată de artiștii: Mircea Modreanu, Lucian Sandu Milea și Ana Cristina Toma.

 

EXPOZIȚIA “SUSTAIN ABLE VOICES”, DIN PARTEA AMBASADEI SUEDIEI DIN  BUCUREȘTI

Expoziția “Sustain Able Voices”, din partea Ambasadei Suediei din București cuprinde lucrări care arată forța designului și capacitatea acestuia de a induce schimbare, lucrări selectate dintre proiectele nominalizate la premiul Young Swedish Design (Ung Svensk Form).Multe dintre lucrările din expoziție rezolvă provocări practice din viața noastră de zi cu zi, în timp ce altele sunt dedicate artei și modei. Însă în ultimii ani mediul și clima au constituit principala preocupare a designerilor. Ceea ce au în comun toate proiectele selectate sunt curajul, deschiderea și dorința de a experimenta. Nu toate pro- vocările pot fi rezolvate prin design, dar tinerii designeri joacă un rol cheie în căutarea mai multor soluții durabile, atât pentru mediu, cât și pentru societate.

Expoziția Sustain Able Voices este realizată de Svensk Form în colaborare cu Muzeul IKEA și este disponibilă la nivel internațional în colaborare cu Institutul Suedez.

 

 

EXPOZIȚIE POLSKA ARCHITECTURE, DIN PARTEA INSTITUTULUI POLONEZ BUCUREȘTI

Expoziția prezintă 20 de clădiri noi sau recent revitalizate ilustrate de cei mai buni fotografi polonezi de arhitectură. Văzute prin ochii lor, obiectele dezvăluie forma lor unică și modul complex în care au fost concepute. Expoziția cuprinde și schițe, desene și fotoreportaje care prezintă construcțiile în contextul unor evenimente istorice importante pentru Polonia, amintind totodată activitățile desfășurate de personalitățile cărora le-au fost dedicate. O astfel de abordare tematică permite vizitatorilor expoziției o cunoaștere mai bună a polonezilor de astăzi.

Fiecare dintre obiectele prezentate reprezintă un capitol separat în istoria arhitecturii moderne din Polonia. Astfel, parcurgând expoziția, poți vedea interiorul Centrului European pentru Solidaritate din Gdańsk, dedicat legendarei mișcări sociale „Solidaritatea”, ale cărei acțiuni au determinat căderea comunismului în Polonia și Europa de Est. Centrul a primit anul acesta Premiul Muzeului acordat de Consiliul Europei. Vizitatorii vor acorda atenție cu siguranță și construcției atipice a Filarmonicii „Mieczysław Karłowicz” din Szczecin, una dintre cele mai cunoscute și mai frumoase săli de concerte din Europa, care în 2015 a primit prestigiosul Premiu Mies van der Rohe al Uniunii Europene. Teatrul Shakespeare din Gdańsk, cu interiorul său unic, sau Stadionul în formă de chihlimbar vor rămâne și ele în memoria publicului bucureștean. La fel se va întâmpla și cu celelalte clădiri dintre cele 20 prezentate în cadrul expoziției.

O anexă literară a expoziției este povestirea arhitecturală a tinerei scriitoare poloneze Sylwia Chutnik, care spune că „arhitectura înseamnă emoție”. Noi sperăm că emoția nu va lipsi vizitatorilor expoziției!
Expoziția „Polska. Arhitectura” a fost realizată în cadrul unei colaborări între Ministerul polonez al Afacerilor Externe și revista lunară „Architektura – Murator”, iar curator este Ewa Porębska, redactor-șef al revistei amintite. 

 

EXPOZIȚIE DE FOTOGRAFIE DIN PARTEA AMBASADEI SPANIEI

Expoziția ilustrează personalități ale cinematografie spaniole.

 

ÎN INCINTA GRĂDINII VĂ AȘTEAPTĂ:


Bibliotecă pop-up  
 Zonă de ateliere
Playground
Bar 

 

 

Organizat de: Asociația Forumul Artelor Vizuale
Susținut de: Primăria Orașului Eforie, Centrul Ceh București, RADEF România Film, Institutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Suediei în România, Ambasada Olandei în România, Centrul Cultural Turc Yunus Emre Constanța, Institutul Polonez, EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Short Film Breaks, Educab România, E T A J on Wheels, Animest, Asociația CineCultura, Caravana Filmului Românesc, Asociația D3M

Sponsor principal: Kaufland
Sponsori: Policolor, Stinghe & Popovici Architecture, Diesel Mecanica, Karma Audio, Pattern Media, Buzz Events, Casa cu Smochin
Partener media principal: RADIO GUERRILLA

Parteneri media: Agerpres, Propargarta, Vice.com, AARC, Spotmedia, IQ ADS, SMARK, Magazin Istoric, Revista Zeppelin, Revista Samizdat, UZPR, Revista Arta, Radio Romania Cultural, Modernism.ro, Zile și Nopți, Daily Magazine, Ziarul Metropolis, MovieNews, Metropola Constanța, CT 100, Radio Constanța, Feeder, DigitizArte, stiri.ong, Munteanu, E T A J Magazine, Igloo