Short Film Breaks se află la Eforie Colorat în perioada 14.06 - 20.06.2021
Începem cu prima săptămână din program: 
 
Filme: 

14 iunie - Selecție de scurtmetraje din partea Festivalului Short Film Breaks - (90 min, RO, SUA, ISR)
15 iunie - Selecție de scurtmetraje din partea Festivalului Short Film Breaks - (90 min, RO, SGP, POL)
16 iunie - Caravana Filmului Românesc: Dacii (1966, r. Sergiu Nicolaescu, 110 min, RO)
17 iunie - Breaking News (2017, r. Iulia Rugină, 95 min, RO)
18 iunie - O poveste siciliană (2017, r. Antonio Piazza, Fabio Grassadonia, 123min, IT)
19 iunie - De ce eu? (2015, r. Tudor Giurgiu, 125 min, RO)
20 iunie - Luca (2021, r. Horațiu Mălăele, 105 min, RO) 

În zilele de luni, marți și miercuri, intrarea la proiecțiile de film este gratuită. Pentru filmele din zilele de joi, vineri, sâmbătă și duminică, biletul de intrare costă 10 lei (adulți) și 5 lei (copii) și se poate achiziționa de pe platforma Eventbook (http://bit.ly/Bilete-film-Eforie-Colorat) și de la casieria grădinii de vară. Proiecțiile de film încep la ora 21:15. ????

 

Expoziție de fotografie Short Film Breaks

Short Film Breaks este singurul festival de film care are loc în companii private, organizații non-profit și 19 comunități relativ izolate din 7 țări, promovând filme independente din întreaga lume, pe tot parcursul anului, pentru un public de peste 6000 de persoane anual. Început în 2013, cu proiecții pe o perioadă de trei luni pentru cei o mie de angajați Ipsos din București și Brașov, SFB a crescut an de an, cireașa de pe tort fiind cel mai probabil proiecția de la 5.364 de metri, din tabăra de bază Everest, în octombrie 2019. Cu siguranță cea mai înaltă locație în care au fost proiectate vreodată filme.

Expoziția cuprinde instantanee de la proiecțiile de film realizate de festival în companii private din România, dar și de la proiecțiile din Nepal, Indonezia, Kenya, Tanzania, Senegal și Guatemala.

 

Expoziție la E T A J on wheels - Intergalactic Nihilist Punksters de Virginia Maxim 

Pornind de la premisa că omenirea, în urma industrializării, a adoptat o moralitate ce o întoarce împotriva naturii, transformând omul într-un animal de turmă lipsit de compasiune față de celelalte specii existente, a luat naștere dorința Virginiei Maxim de a transforma gândurile în imagini.Virginia este artist plastic și digital, ce s-a format în afara mediului academic, care se află într-o permanentă căutare a propriului sine și acceptanță a proceselor naturii, lucru vizibil în colecția „Intergalactic Nihilist Punksters”.Expoziția poate fi vizitată în incinta grădinii de vară, între 14 - 02 iulie, după ora 18:00. 

 

În afara proiecțiilor de film cu bilet, participarea la evenimentele organizate în Grădina de vară Cinemascop este gratuită. Evenimentul se va desfășura în conformitate cu regulile impuse de prevenirea răspândirii și contaminării cu Covid-19. Capacitatea maximă admisă este de 250 de locuri. Distanța de 2m trebuie păstrată pe tot parcursul vizitei, iar masca de protecție este obligatorie. Vizitatorilor li se va lua temperatura la intrarea în locație, iar accesul va fi interzis persoanelor care prezintă simptome (strănut, rinoree, tuse, febră) sau o temperatură mai mare de 37,3 ° C.

 

Organizator: Asociația Forumul Artelor Vizuale
Co-organizatori: Centrul Ceh, RADEF RomâniaFilm, Primăria Orașului Eforie
Sponsor principal: Kaufland
Partener media principal: Radio Guerrilla

Sponsori: Music Gear, Diesel Mecanica, Benq, Savana, Pattern Media, Loop Virtual Reality Solutions, Magic 5, Viva Ads.

Parteneri: EUNIC România, Reprezentanța Comisiei Europene în România, Ambasada Spaniei, Ambasada Suediei, Ambasada Olandei, British Council România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez, Institutul Yunus Emre Constanta, Biblioteca Județeană Constanța, TIFF, Anim’est, Short Film Breaks, Educab, Caravana filmului românesc, Asociația Cinecultura, F-sides Cineclub, Frame Film, Asociația Istoria Artei, Aici A Stat, Asociația D3M, E T A J Artist Run Space, E T A J on wheels, Salt Sonic, Virginia’s Dolls, Casa cu smochin, Partipipal Events.

Parteneri Media: AGERPRES, Revista Zeppelin, Igloo media, Samizdat Revista, Etaj TV, Etaj Magazine, Revista ARTA, Eforie Online.