Eveniment partener Sonoro

Miercuri, 8 septembrie 2021, vă invităm la al doisprezecelea concert al turneului Sonoro Conac – „Pe-un picior de plai, pe-o gura de rai”, în Grădina de vară Cinemascop din Eforie Sud, începând cu ora 19:00.

Această grădină este o construcție tipică curentului socialist-modernist, construită în 1958. Ecranul de proiecție are o dimensiune de aproximativ 100mp și folosea formatul „Cinemascop”. Abandonată din 2004 și vandalizată, grădina de vară a beneficiat din anul 2018 de o serie de lucrări de reabilitare, în prezent aflându-se în grija tinerilor de la Asociația Forumul Artelor Vizuale prin proiectul Eforie Colorat.

Programul concertelor a fost alcătuit din lucrări de Jean Sibelius, Clara Schumann, Maurice Ravel, Fritz Kreisler, Nikolai Rimski-Korsakov, Ludwig van Beethoven, în interpretarea muzicienilor Anna-Liisa Bezrodny (vioară), Razvan Popovici (violă) și Cristiana Mihart (pian).

Intrarea liberă

 

“Așa ceva nu am făcut niciodată pentru că locurile în care concertăm în fiecare an sunt fie conace, fie castele, clădiri superbe din diversele orașe ale României, biserici, sinagogi, catedrale...Grădină de Vară Cinemascop este o alegere ieșită din comun și când am studiat un pic problema acestui spațiu, am văzut ce lucruri fantastice ați făcut aici, am zis că unde-s doi puterea crește și ar fi extraordinar dacă am putea face acest concert, aici.” (Razvan Popovici, Director Executiv Sonoro)